Paul Dirks -docent beeldend-


Paul gaat in de BosArt zomerweek het beeldende gedeelte op zich nemen. Voor hem is het zijn eerste keer BosArt.

Ervaring

Paul is beeldend docent in het voortgezet onderwijs met als specialisatie kwetsbare jongeren. Hij heeft veel ervaring met de erg ondergeschoven VMBO leerlingen, maar is ook al die zelfde tijd bezig met volwassenen op beeldend gebied.
"Ik zit 25 jaar in het onderwijs en geniet er elke dag van. Al die negatieve verhalen over het onderwijs daar heb ik niets mee. Die lui moeten gewoon iets anders gaan doen. Je gaat er voor of niet……zo sta ik in het leven. Met de leerlingen heb altijd een heel speciale band. Ze vertellen werkelijk van alles en dat geeft een goed gevoel. Ook krijg ik regelmatig een spiegel voor en dat houd me scherp.
Zelf ben ik vooral een schilder maar heb ook heel veel ervaring met ruimtelijke objecten maken. Je kunt dan denken aan wat kom je tegen op je pad en wat kun je beeldend mee doen. Persoonlijk is geen enkel materiaal me te gek al houd ik zelf het meest van natuurlijke materialen."
Voor meer informatie over Paul als kunstenaar, zie: www.pauldirks.nl

Werkwijze

In deze week gaat Paul op deze manier met de groep werken. Daarbij gaat Paul samen met drama of muziek werken. Stel het gaat over het ritselen van de blaadjes in een theaterstuk en met dat ritselen wordt muzikaal ook wat gedaan is het leuk om je iedereen als blad te beschilderen/versieren en zo tot iets gezamenlijks te komen.
Alles is mogelijk…………bijvoorbeeld om met dagelijkse zaken bij het kamperen iets te doen, verhalen maken en illustreren, decors maken, het diner opsieren met zelfgemaakte attributen ………… of gewoon lekker met z’n allen in de verf rollen.