May Jansen - docent drama-


Ik ben May (a.u.b. geen Engels van maken) Jansen - van Schijndel, tante van Katrien en Neeltje.
De eerste keer dat ik Bosart meemaakte, riep dat herinneringen op aan scoutingkampen van lang geleden. Ik voelde me weer een beetje dat gezellige, dikke meisje, dat als kabouter en later als gids met volle teugen genoot van “samen spelen”. Ik was hoofdkabouter resp. rondeleidster, dus het mee leiding geven zat er toen al in.

Ervaring

Ik ben amateurtheaterregisseur (fantastisch scrabbelwoord). Het begon allemaal met “Met Zonder Suiker”, een klein theatergezelschap waarmee ik als speler , schrijver, regisseur in totaal tien familievoorstellingen maakte. Aanvankelijk deed ik dat puur vanuit enthousiasme, niet gehinderd door enige kennis op het gebied van theater. Sinds “Met Zonder Suiker”, inmiddels wel opgeleid, werk ik met wisselende gezelschappen, tegenwoordig voornamelijk op basis van bestaande teksten. Ook mooi! Hoewel iedere regie, zeker in een voor mij nieuwe groep, begint met een serie speltrainingen, vind ik de titel docent drama mij niet helemaal passen. Desalniettemin ga ik graag weer als zodanig mee dit jaar.

Werkwijze

Ik ben er nog niet helemaal uit. Mijn eerste impuls was om samen een kleine klucht te gaan maken in die week. Omdat ik daar nog geen kaas van gegeten heb en omdat ik verwacht dat daar dikke lol aan te beleven is. Anderzijds: ik ben gek op taal en nu ik aan het snuffelen ben in het tekstmateriaal in mijn kast en weer mooie, ontroerende tekstfragmenten tegenkom, neig ik meer naar poëzie dan naar kolder.
Het is nog geen augustus. Waar het op uitdraait weet ik niet. Wat ik wel weet is, dat ik iedereen, ervaren of dramatisch zo groen als gras, plezier in spelen wil laten beleven.
Tot dan!