Katrien Bos -Muziek en Coördinatie-


Katrien Bos is oprichter van BosArt. Zij treft samen met Neeltje alle voorbereidingen en coördineert tijdens de zomerweek alle zaken. Daarnaast zal zij het muzikale gedeelte op zich nemen.

Waarom BosArt?

  • "Omdat kamperen altijd al mijn favoriete manier van vakantie houden was, en omdat (mijn) kinderen daar ook dol op zijn.
  • Omdat ik graag kunstzinnig of kunstonzinnig bezig ben, op allerlei vlakken, en er plezier in heb dat met anderen te delen.
  • Omdat ik graag om andere mensen om me heen heb.
  • Omdat ik van jongs af aan al genoot van dit soort vakanties, maar op dit moment niet direct iets vond wat op alle vlakken precies aansloot bij mijn wensen voor een creatieve zomerweek (te groot, niet voor kinderen geschikt, toegespitst op maar één specifiek vakgebied of stijl, te zweverig, te duur, te ver….)."

Ervaring

"Zelf voel ik me met verschillende kunstvormen verwant, maar ik besloot mij na de middelbare school (Vrije School) toe te leggen op muziek. Ik studeerde contrabas aan het conservatorium in Rotterdam, waarin ik mij vooral bezig hield met klassieke muziek en Argentijnse tango. Buiten mijn studie deed ik ook ervaring op in de meer experimentele muziek en verschillende folk- en wereldmuziek.
Wat mij in muziek steeds fascineert, is vanuit niets iets te maken: een liedje, een begeleiding, een groove, een sfeer. Voor mij is dat een proces waarin de communicatie met medespelers een belangrijke plek inneemt. Voor mij is muziek maken een spannende en interessante zoektocht, waarbij geen middel me te gek is! Ik ben ervan overtuigd dat iedereen het in zich heeft om in die muzikale belevenis te duiken, als je je maar openstelt en durft te proberen en te experimenteren. Goed en fout is daarbij helemaal niet aan de orde. Wel het ‘spelen’ met wat er om je heen gebeurt."

Werkwijze

Tijdens BosArt wil Katrien aan de slag met zang, percussie en instrumenten. Naar gelang de mogelijkheden van de deelnemers, worden er muziekstukjes/liedjes gemaakt en/of ingestudeert, maar ook kan er gewerkt worden aan eigen muzikale sfeerexperimenten. Eventueel worden er in kleinere groepjes verschillende dingen uitgewerkt.